Kozlusan Lidia

De Lidia Compact ketel is een van de producten uit het assortiment hydro pelletkachels.Deze ketel is voorzien van een expansievat en circulatiepomp zijn in het systeem geïnstalleerd. In tegenstelling tot andere hydro pelletkachels op de markt, is Lidia Compact ontworpen om als ketel te worden gebruikt. Deze ketel is erg handig wanneer klanten weinigruimte hebben.

 

Hieronder kunt u de verschillen zien tussen handmatig schoonmaken en automatisch schoonmaken.

Verschil tussen handmatige reiniging en automatische reiniging

Automatische reiniging van de wisselaar

De versie Lidia Proplus heeft een automatisch warmtewisselaar reiniging. Het regelmatig reinigen van de wisselaar heeft een positieve invloed op de efficiëntie van het apparaat.


Eenvoudige reiniging van de wisselaar

De versie Lidia en de lidia plus heeft een handmatige reiniging van de warmtewisselaar. Er zijn slechts een paar eenvoudige bewegingen nodig om de warmtewisselaar te reinigingen en hierdoor verbetert u de efficientie. Het is een gemakkelijke taak die je niet veel tijd kost en je niet vies zal maken.

Automatische reiniging van de brander

De versie van de Lidia Plus en ProPlus hebben een automatisch brander reinging. Dit is een effectief mechanisme voor het verwijderen van het as en houdt de brander schoon om het juiste verbrandingsproces te garanderen.

Handmatige reiniging van de brander

De versie van de Lidia kan dankzij de mechanische hendel is het reinigen van het rooster heel eenvoudig en snel, en trouwens effectief.

Automatische asverwijdering

De Lidia Proplus heeft een automatisch ontassingsysteem voor een mobiele container die één keer per 1 a 2 maand moet worden geleegd.

Comfortabele asverwijdering

De versie van de Lidia en Lidia Plus Het belangrijk dat het as verwijderd wordt uit de ketel, dit kan snel en eenvoudig door de opvangbak in de ketel eruit te halen, U kunt de aslade één keer per week legen. Bovendien is dergelijke as bij uitstek geschikt als meststof voor planten.

  

 

Geintegreerd in de lidia ketels

GEÏNTEGREERDE POMP

Het toestel is voorzien van een Grundfos UPM3 klasse A circulatiepomp. Deze
pomp verwarmt de centrale verwarmings of boiler voor tapwater.

GEINTERGREED EXPANSIEVAT

De ketel is uitgerust met een 6 liter expansievat. Hierdoor kan het gemakkelijk
werken in een gesloten CV-systeem.

BEDIENINGSPANEEL

De Lidia Compact heeft een duidelijk display met een draaiknop. Dit samen met
het eenvoudige menu zorgt ervoor dat het bedieningspaneel goed te bedienen is.

MANOMETER, ONTLUCHTER EN VEILIGHEIDSKLEP

Met de manometer kunt u eenvoudig de druk in uw installatie aflezen en mocht de druk te hoog oplopen dan zorgt het veiligheidsventiel ervoor dat de overtollige druk wordt afgebouwd. Met de automatische ontluchter zorgt ervoor dat u geen lucht in het toestel heeft.

Keramisch gloeispiraal

De Kozlusan Lidia ketel heeft standaard een keramisch gloeielement. Dit element zorgt ervoor dat de pellets in de opstartfase gaan branden. In vergelijking tot een standaard stalen gloeielement, bereikt onze gloeielement een temperatuur van circa 1000°C. Dit twee keer hoger is dan een standaard stalen ontsteking, Door deze hoge temperatuur wordt de ontsteektijd aanzienlijk verkort en is daardoor een stuk zuiniger in energieverbruik. Een keramisch gloeielement heeft ook een veel langere levensduur dan de standaard stalen gloeielement. Dit maakt de Kozlusan Lidia uiterst betrouwbaar!