Kozlusan Propel

De Propel professional pelletketel is een ketel die volledig automatisch. de ketel heeft een automatische branderreiniging en warmtewisselaarreiniging. De onsteking gebeurt doormiddel van hete lucht(Föhn). Deze manier is vele malen sneller en beter dan andere manieren van onsteking. De warmtewisselaars is één van beste ontwerpen dat ooit is uitgevonden. De aantal vlambuizen zijn vrij groot, wat resulteerde in een hoge ketelrendement van maar liefst 95 procent!

Automatische reiniging van de brander

De Propel professional ketels zijn voorzien van een automatische brander reiniging. De zelfreinigende brander opent de boden na elke brandbeurt en laat het as en slak vallen in de desbetreffende opvakbak. Op deze manier kan de brander ook pellets van mindere kwaliteit verbranden en is dit een effectief mechanischme voor het verwijderen van het as en de brander. De brander blijft schoon om de juiste verbrandingsproces te garanderen. 

Automatische reiniging warmtewisselaar

De Propel professional ketels zijn voorzien van een automatische reinigingsmechanisme van de warmtewisselaar krijgen. Dit is ontworpen om nog meer gebruikersgemak te krijgen t.o.v. een handmatige reinigingsmechanisme. Het systeem trekt een veer uit en zodra de mechanische vrij wordt de veer weer naar beneden getrokken. Hierdoor valt de as in de asbak en is de ketel weer schoon.De reiniging gebeurt tweemaal per dag. 

Automatische asverwijderingssysteem

De Propel professional maakt gebruik van het automatische asverwijderingsysteem, deze verwijdert automatisch de as die in de brandruimte terrecht komt. Deze as wordt verwijderd doormiddel van een extra vijzel naar de ascontainer. dankzij deze functie wordt er een schone, comfortabele en veilige omgeving verkregen om het morsen van as en stof te voorkomen. de ascontainer hoeft maar 1x per een a twee maand geleegd te worden. 

Hete lucht ontsteking

De Propel professional pelletketel is voorzien van een hot air gun, dit is een ontsteking dat gebeurt door middel van hete lucht(Föhn). Deze manier van ontsteken is vele malen sneller t.o.v. een keramische ontsteking en veel beter dan een metalen ontstekingen.De hot air gun wordt gemaakt door een zeer betrouwbaar Oostenrijkse fabrikant en de levensduur van de ontsteking is extreem lang in vergelijking met andere fabrikanten. 

 

Bedieningspaneel

De bedieningspaneel van de Propel professional is eenvoudig en duidelijk. Alle processen in de ketel worden aangestuurd door een slimme controller. Deze controller kan worden aangesloten op het internet en de ketel op afstand bedienen en bewaken vanaf elke locatie ter wereld.

Add Any content here

Optie: Preformance kit

Met de proformance kit heeft u een ingebouwde luchttoevoerregeling, deze regeling bevat een lamda sensor, lucht snelheidsensoren en een servo klep. Hiermee regelt de ketel dat zelfstandig de parameters voor het verbrandingsproces. Hiermee heeft u altijd een perfecte verbranding van de houtpellets en daarmee zorgt u voor dat de efficiëntie behouden blijft en minder brandstof verbruik.