Kozlusan Slimpel

De Kozlusan Slimpel is een professional pelletketel Kozlusan en is ontworpen om in nauwe en kleine ruimtes te worden gemonteerd. Naast een redelijke prijs is het een milieuvriendelijke cv-ketel met een hoge warmte-efficiëntie en een hoog comfort.

De Slimpel pelletketel is een ketel met automatische reiniging van de brander en ontsteking van de brandstof gebeurt door middel van hete lucht(Föhn). 

De ontwerp van de warmtewisselaars is één van beste ontwerpen dat ooit is uitgevonden. De aantal vlambuizen zijn vrij groot, wat resulteerde in een hoge ketelrendement van maar liefst 93 procent!

Automatische reiniging van de brander

De slimpel ketels zijn voorzien van een automatische brander reiniging. De zelfreinigende brander opent de boden na elke brandbeurt en laat het as en slak vallen in de desbetreffende opvakbak. Op deze manier kan de brander ook pellets van mindere kwaliteit verbranden en is dit een effectief mechanischme voor het verwijderen van het as en de brander  blijft schoon om de juiste verbrandingsproces te garanderen. 

Handmatige reiniging warmtewisselaar

De Slimpel pelletketel is voorzien van  een handmatige warmtewisselaar reinigingsmechanischme, door deze machanisme is de warmtewisselaar eenvoudig te reinigen. Er zijn slechts een paar eenvoudige bewegingen nodig om de warmtewisselaar te reinigingen en hierdoor verbetert u de efficientie. Het is een gemakkelijke taak die je niet veel tijd kost en je niet vies zal maken.

Hete lucht ontsteking

De Slimpel pelletketel is voorzien van een hot air gun, dit is een ontsteking dat gebeurt door middel van hete lucht(Föhn). Deze manier van ontsteken is vele malen sneller t.o.v. een keramische ontsteking en veel beter dan een metalen ontstekingen.De hot air gun wordt gemaakt door een zeer betrouwbaar Oostenrijkse fabrikant en de levensduur van de ontsteking is extreem lang in vergelijking met andere fabrikanten. 

 

Bedieningspaneel

De bedieningspaneel van de Slimpel is eenvoudig en duidelijk. Alle processen in de ketel worden aangestuurd door een slimme controller. Deze controller kan worden aangesloten op het internet en de ketel op afstand bedienen en bewaken vanaf elke locatie ter wereld.

Add Any content here

Optie: Preformance kit

Met de proformance kit heeft u een ingebouwde luchttoevoerregeling, deze regeling bevat een lamda sensor, lucht snelheidsensoren en een servo klep. Hiermee regelt de ketel dat zelfstandig de parameters voor het verbrandingsproces. Hiermee heeft u altijd een perfecte verbranding van de houtpellets en daarmee zorgt u voor dat de efficiëntie behouden blijft en minder brandstof verbruik.

Optie: automatische reiniging warmtewisselaar

Slimpel ketels met een vermogen van 25kw of meer kunnen als optie een automatische reinigingsmechanisme van de warmtewisselaar krijgen. Dit is ontworpen om nog meer gebruikersgemak te krijgen. de handmatige hendel wordt dan vervangen voor de automatische systeem. Het systeem trekt een veer uit en zodra de mechanische vrij wordt de veer weer naar beneden getrokken. Hierdoor valt de as in de asbak en is de ketel weer schoon.De reiniging gebeurt tweemaal per dag. 

Add Any content here