Annuleren / Retourneren


Hoe stuur ik mijn producten retour?

Het is altijd mogelijk dat het door u bestelde product niet aan uw verwachting of wens voldoet. Bij EnergyBy heeft u een retourrecht van 14 dagen. Wanneer u ontevreden bent over uw aankoop dan kunt u, binnen de bedenktermijn van 14 dagen, aangeven dat u wilt afzien van uw aankoop. Nadat u heeft aangegeven dat u afziet van de koop heeft u nog 14 dagen de tijd om producten terug te sturen. Indien uw retourzending voldoet aan de voorwaarden, kunt u vervolgens het geld terug krijgen. U kunt uw retour bestelling eenvoudig aanmelden via onze retourformulier en versturen naar onze email: info@energyby.nl

Uitzonderingen

  • Alle op speciaal bestelde en maat gemaakte producten zijn uitgesloten van herroepingsrecht
  • Gepersonaliseerde producten. Dit zijn producten welke niet standaard worden verkocht maar op aanvraag van jou zijn samengesteld en of besteld bij een van onze leveranciers.
  • Producten die, buiten onze schuld, beschadigd of incompleet zijn.
  • Producten waarvan de originele fabrieksverpakking niet aanwezig of (ernstig) beschadigd is.
  • Producten welke niet volgens montage voorschriften zijn geïnstalleerd.
  • Producten die gebruikt zijn.

Wat zijn de 14 dagen retourrecht?

U heeft het recht om binnen termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Hierna heeft u nogmaals 14 dagen om de producten daadwerkelijk terug te sturen


Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Het is mogelijk uw bestelling te annuleren. Wij verzoeken dit altijd z.s.m. aan ons per email of telefonisch door te geven onder vermelding van uw bestelnummer. Hoe eerder wij namelijk uw annulering ontvangen, des te eerder wij de verwerking kunnen stopzetten. Bestellingen die reeds verwerkt zijn, kunnen niet meer worden geannuleerd. Zodra uw bestelling succesvol is geannuleerd, komt uw betalingsverplichting te vervallen. Eventuele betalingen worden dan zo spoedig mogelijk teruggestort. Het termijn van terugstorten varieert per betaalmethode


Mijn artikelen blijken bij levering beschadigd, wat nu?

Controleer bij ontvangst van uw bestelling altijd goed de producten. Mocht er onverhoopt schade zijn ontstaan aan een van de artikelen, meld deze dan zo snel mogelijk na ontvangst van uw bestelling. Hoe eerder u het meldt, des te eerder de schade kan worden opgelost.


Kan ik een product ruilen?

Nee, helaas kunt u geen product ruilen. Uiteraard kunt u wel het product retourneren en een nieuwe bestelling plaatsen.


Binnen hoeveel dagen het aankoopbedrag terug?

Wanneer wij uw retour in goede orde hebben ontvangen kunt u binnen 14 dagen het geld retour verwachten op uw rekening.


Kan mijn retourzending ook worden opgehaald?

Nee, u dient zelf de verzending van een retourzending te regelen.


Uw bestelling is geannuleerd door EnergyBy.nl?

In enkele gevallen komt het voor dat wij genoodzaakt zijn uw bestelling te annuleren. Een artikel of een bestelling kan om verschillende redenen geannuleerd worden:

  • Het artikel is (toch) niet leverbaar
  • De adresgegevens zijn onduidelijk of incorrect
  • Als een bestelling is geannuleerd, dan komt uw betalingsverplichting te vervallen of u ontvangt het reeds betaalde bedrag terug.

Ik ben niet tevreden met mijn producten, wat nu?

Wanneer u koopt op afstand bij een webshop, dan heeft u als consument standaard recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in nadat u uw bestelling ontvangen hebt. In de praktijk houdt dit voor u als consument in dat u een product binnen 14 kalenderdagen mag retourneren. Dit houdt in dat u binnen 14 dagen na ontvangst (een gedeelte van) uw bestelling zonder opgaaf van reden kunt aangeven dat u van de koop afziet. Na deze melding heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen. (de voorwaarden en procedure vind u hieronder).

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 100 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen.

U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

Ons retouradres
EnergyBy
Noorderdiep 6a
9501 XC Stadskanaal
Nederland

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Tip: voeg het retourformulier bij uw retourzending.

Is het product kapot of niet compleet? Neem dan contact op met de klantenservice. Zo kunnen wij kijken naar een passende oplossing speciaal voor u.