​EnergyBy pompgroepen voor verwarmingsystemen

De EnergyBy pompgroepen zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwste installaties in bestaande bouw of nieuwbouw.
14 June 2024

EnergyBy pompgroepen voor verwarmingsystemen

De EnergyBy pompgroepen zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwste installaties in bestaande bouw of nieuwbouw. Er zijn bij ons 3 verschillende pompgroepen te verkrijgen.

  • Pompgroep direct
  • Pompgroep met thermostatische mengventiel
  • Mengventiel met actuator.

EnergyBy pompgroepen

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van externe pompgroepen en verdelers. Het grote voordeel is dat de verwarmingssystemen beter ingeregeld kan worden. Een pompgroep transporteert het water naar de verwarmingscircuit. Men kan gebruik maken van drie verschillende pompgroepen. Elke pompgroep is geïsoleerd en zorgt ervoor dat er minder warmteverlies is in de verwarmingscircuit. Dankzij de geïntegreerde kogelkranen is het eenvoudig om onderhoud van de pomp te doen en het verwarmings- en ketelcircuit kan individueel afgesloten worden, zonder het hele systeem buiten gebruik te stellen. De geïntegreerde manometer maakt het gemakkelijk om de huidige temperatuur in de aanvoer en retour te controleren.


Pompgroep met thermostatische mengventiel

Word gebruikt voor verwarmingssystemen met een lagere temperatuur, denk hierbij aan vloerverwarming. Deze heeft instelbereik is van 25 graden tot 50 gradenPompgroep direct

Voor verwarmingssystemen met hogere temperaturen, denk aan radiatoren, indirecte lucht heaters.